19.04.2024

“Життя у повноті”: у Тернополі презентували фільм про молодь з інвалідністю

Креатор буд

Історії людей, які надихають і мотивують розвиватися та рухатися вперед. Стрічку «Життя у повноті» презентували у Тернополі. У ній розповідають про життя учасників однойменного соціального проєкту, який впродовж 4 років діє у нашому місті.

Режисерка фільму “Життя у повноті” Алла Демко каже, стрічкою хотіли максимально передати життєвий ритм учасників проєкту і те, наскільки вони ведуть дійсно активний спосіб життя. Аби краще зрозуміти учасників, творці фільму були поруч з ними і у «Карітасі», і ходили на день народження до одного із учасників проекту.

Головні герої фільму – молодь з інвалідністю. У стрічці розповідають про те, наскільки проєкт змінив їхнє життя та вкотре доводять – відкрити в собі таланти може кожен.

Мама учасника соціального проєкту “Життя у повноті” Алла Пенова каже, щодля дітей це неабияк важливо, адже завдяки проекту вони знайшли нових друзів, знайшли те середовище, де вони можуть почуватися такими вільними, такими, як вони є. Також мають можливість розкрити свій талант, можуть спілкуватися, підтримувати і допомагати один одному.

Прем’єра фільму відбулася сьогодні у благодійному фонді “Карітас”. На презентації були присутні лише учасники проєкту, їхні батьки та працівники фонду.

Директор благодійного фонду “Карітас Тернопіль” о. Андрій Марчук зауважив, що вихованці харизматичні та обдаровані діти, які прагнуть розвивати себе в суспільстві і показують приклад тим, хто не має інвалідності.

Керівник соціального проєкту “Життя у повноті” Тарас Пастушенко каже, спочатку учасників було 2-3, але потім одні іншим переказували і зараз їх вже 11. Молодь залучають у різні гуртки, а проект покликаний до соціалізації.

Фільм «Життя у повноті» зняли за підтримки тернопільської благодійниці Ольги Шахін. Вона познайомилася з більшістю героїв стрічки під час зйомок соціального проєкту «Небайдужі».

Авторка і ведуча соціального проєкту “Небайдужі” на телеканалі Тернопіль1 Ольга Шахін розповідає, фільм створили, оскільки хотілося більше дізнатися про життя учасників проекту та показати їхнє життя іншим.

Членкиня Тернопільського осередку всеукраїнської ГО “Асоціація жінок України «Дія»” Наталя Орищак зазначає, що фільм потрібен і для того, аби привернути увагу громадськості до людей з інвалідністю, до молоді. Адже часто, коли дитина закінчує школу – залишається сам-на-сам із своїм життям.

До слова, побачити стрічку «Життя у повноті» вже зовсім тернополяни зможуть скоро у соціальних мережах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,