20.04.2024

Жорсткому карантину бути: думки тернополян розділилися, влада області проголосувала “за”

Ваша реклама

Зараз суспільство фактично розділилося на тих, хто “за” запровадження жорсткіших карантинних обмежень, так званого локдауну, і “проти”. Хтось каже, два тижні можна потерпіти, щоб кількість хворих не збільшувалась. Хоч по економіці вдарить, та головне — залишитися здоровим. Інші ж переконані, обмежень, які діяли до цього, і так достатньо.

Іще до 8 січня опираючись на рішення комісії з надзвичайних ситуацій міський голова Сергій Надал оголосив, що посилювати карантин та вводити додаткових обмежень на території Тернопільської громади не будуть. Але вже 9 січня у міській раді заявили, що дії Уряду змушують закрити місто.

“Ми зробили все, аби тернопіль працював у звичному режимі із 8 січня. Але наша пропозиція Урядом не була підтримала. Ситуація із захворюваністю на коронавірус у кожному місті різна. У Тернополі вона не є критичною. Однак Кабмін вимагає дотримання “локдауну” одночасно в усіх містах України. Наші школи змушують перейти на дистанційне навчання. Щодо підприємців. Працювати можуть лише ті, робота яких дозволена постановою Уряду”, — пояснив міський голова Сергій Надал.

Рішення щодо запровадження карантину зимових канікул прийняли і під час засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в обласній держадміністрації. Зокрема, фахівці нагадали про карантин навесні 2020-го, завдяки якому вдалося уникнути великої кількості смертей.

Таким чином від 11 січня у Тернополі та області запроваджують так званий “локдаун”, який триватиме до 24 числа.

До слова, місцеві підприємці не погоджуються із таким рішенням, про що вже заявили на акції протесту. Натомість правоохоронці продовжують проводити рейди.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,