23.04.2024

Жінки в політиці: які плани в новообраних депутаток Тернопільської міської ради

Ваша реклама

У Тернополі 14 з 42 депутатів – це жінки. Якщо брати у співвідношенні, то у новій раді близько 66,6 % чоловіків та 33,3 % жінок. Ми вирішили запитати депутаток Тернопільської міської ради, які завдання вони ставлять перед собою і над чим планують працювати.

Цьогоріч на місцевих виборах уперше застосували обов’язкову 40-відсоткову гендерну квоту. Так, у виборчому списку партій мало бути не менше 40% представників однієї статі. При чому, розставити у списку кандидаток та кандидатів потрібно було таким чином, щоб вони гарантовано пройшли до органів місцевого самоврядування. (Йдеться про те, що в кожній п’ятірці списку мала бути збережена пропорція двоє до трьох, тобто – дві жінки й три чоловіка або навпаки.)

Тож, нове обличчя у міській раді – Ружена Волянська. Депутатка Тернопільської міської ради VIII скликання каже, планує і далі допомагати військовим, чим і займалась 5 років та покращувати медичну сферу вже у ролі депутата.

План роботи на цю каденцію склала і Христина Феціца. Жінка роками займається волонтерством, тому першочергово продовжить почате. Новообрана депутатка Тернопільської міської ради VIII скликання каже, й надалі допомагатиме, зокрема, військовим, ветеранам та діткам загиблих.

Боротьба з коронавірсусом. Одна з актуальних тем, про яку сьогодні говорять депутати. Страждають від цього представники малого і середнього бізнесу. Підтримати підприємців та допомогти працювати у часі COVID – саме таке завдання ставить перед собою ще одна депутатка міської ради Ольга Шахін. Жінка каже, до допомоги іншим тепер прикладатиме ще більше зусиль.

Розв’язати проблеми у соціальній сфері — освіта, інфраструктура, допомога тваринам. Такі завдання ставлять перед собою Любов Вовк, Мар’яна Юрик та Мар’яна Головко. Жінки запевняють – до роботи готові.

Популяризація міста на міжнародній арені. Показати, що Тернопіль — це чудовий центр для інвестицій. Ще одне завдання, яке ставлять перед собою депутати нового скликання, серед яких – Марія Пачковська.

Продовжує роботу у міській раді і депутатка зі стажем – Наталія Паньків. Жінка каже, у нашому місті важливо захищати права людей. Розповідає, протягом 5-ти років працювали юридично із запитами людей, і продовжуватимуть, адже це важливо.

Наскільки вдасться депутаткам новообраної міської ради втілити задумане — покаже час. Ми ж бажаємо їм плідної роботи.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,