03.05.2024

Жебраки на дорогах Тернополя: водії скаржаться на тих, хто просить милостиню, порушуючи ПДР

Ваша реклама

Хтось із них залишився без рідних та даху над головою, хтось має інвалідність, а в когось немає грошей на елементарні речі. До прикладу, на шматок хліба. Так кажуть про себе самі ж жебраки. Або, як їх називають – люди, які живуть з милостині. До редакції каналу Тернопіль 1 написали водії, яким на дорозі заважають ті, хто, попри рух транспорту, саме там просить милостиню.

Кермувальники не розуміють, чому жебраки ходять проїжджою частиною. Кажуть, вони наражають на небезпеку не лише себе, а й часто створюють аварійні ситуації. Наша знімальна група вирішила в ті місця, де, за словами водіїв, такі події – не рідкість.

І справді, за кілька хвилин наша знімальна група побачила на знімальній частині жебрака. Чоловік, каже, просить милостиню в такий спосіб через складні життєві обставини.

Далі наші журналісти поїхали на вулицю Микулинецьку, де, зі слів водіїв, теж просять милостиню посеред дороги. І там зустріли чоловіка, який підходить до машин. З нашою знімальною групою спілкуватись він відмовився.

Щодо водіїв, то вони кажуть, що жебраків на дорогах у місті чимало. Зауважують, що, можливо, краще було б, щоб вони були на обочині хоча б.

Більшість, хоч і не на камеру, та все ж нарікають, що жебраки ходять дорогою і є ризик ДТП. До того ж, чоловік, якого зустріла наша знімальна група, і який вулицею Живова їздить двічі щодня, каже, зауважив певну систематичність. Розповідає, що до обіду просить милостиню одна жінка, після обіду – інша. Додає, привозять їх машиною.

Просити милостиню на дорозі – це адміністративне порушення, кажуть в Управлінні патрульної поліції. Зауважують, кожен випадок розглядають окремо, адже деякі із затриманих навіть не мають зі собою документів, які посвідчують особу.

Інспекторка прес-служби УПП в Тернопільській області Катерина Метельська розповіла, що патрульні доставляють таких людей до міського відділку поліції, де надалі з’ясовують обставини, особу громадян, а також вживають заходів щодо недопущення правопорушення в майбутньому. Спілкуються також з дільничними та з’ясовують яких варто вжити заходів, щоб ця особа більше не з’явилася на проїжджій частині. Задля того, щоб не порушувати ПДР, не наражати на небезпеку себе чи інших осіб.

Тож, якщо ви стали свідком такого порушення – не мовчіть. Відразу телефонуйте на лінію 102.

Зауважимо, на сайті електронних петицій до Кабінету Міністрів України зареєстрували прохання про заборону жебрацтва ще у квітні 2018 року, щоб із цим явищем боротися на державному рівні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,