28.03.2024

Здали макулатуру, щоб купити подарунки дітям з тернопільського дитбудинку «Малятко»

Ваша реклама

Солодощі, фрукти, підгузки та інші необхідні речі, передали школярі у Тернопільський обласний дитячий будинок “Малятко”. Учні школи №3 вирішили поєднати одразу дві корисні справи: зібрати і здати макулатуру, а на виручені кошти –допомогти вихованцям дитбудинку. Отож, старанно протягом 2 тижнів у навчальному закладі збирали папір для переробки.

Класний керівник 9-А класу Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 із поглибленим вивченням іноземних мов Марія Сабат розповіла, що таку акцію вирішили зробити, не приурочивши її якомусь святу, а просто так, адже її клас справді перейнявся долею малят. Дехто з них і влітку приходив відвідати вихованців дитбудинку.

Зініціювали проведення такої благодійно акції дев’ятикласники. Вони кажуть, щороку напередодні дня святого Миколая приїжджають у “Малятко”, щоб подарувати свято його мешканцям. Крім того, що привозять подарунки, залишаються, аби погратись з дітками.

Дев’ятикласник Тарас Сиваківський розповідає, наприклад, він у цьому будинку вже втретє. А його однокласниця Олеся Смалюк каже, що допомагати діткам намагаються постійно.

Зараз у Тернопільському обласному комунальному дитячому будинку “Малятко” 32 дітей. Їхній вік – від одного місяця до семи років. Для них усі гостинці є чудовим подарунком, та найціннішою – є увага.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,