24.04.2024

Передвиборча агітація

Завдяки позиції Української Галицької Партії в Тернополі відновили партнерські пологи

Креатор буд

Тернополянка Ольга Вахрушева вдруге стала мамою. Її син Нестор народився всього місяць тому за допомогою кесаревого розтину, але відразу зміг побути поруч з батьком. Це стало реальним завдяки ініціативі Української Галицької Партії та Ірини Яремчук, які боролись за повернення партнерських пологів у Тернополі.

Молода мама Ольга Вахрушева каже, попри карантин, важливо, аби чоловік був присутнім на пологах, адже це неабияка підтримка для жінки.

Партнерські пологи у Тернополі відновили в середині липня. Хоча для більшості міст країни цей процес і досі залишається розкішшю. До прикладу, в Ужгороді та Івано-Франківську така можливість з’явилась всього кілька днів тому. В Львові – у вересні. А у Чернівцях – це досі заборонено.

Першими про відновлення партнерських пологів у Тернополі заговорили представники Української Галицької Партії. Ще у червні була створена відповідна петиція, яку подала заступниця голови політради УГП Ірина Яремчук.

Кандидатка на посаду міського голови Тернополя зазначає, партнерські пологи важливі і для жінки, і для дитини. Це не тільки психологічна підтримка породіллі, адже також доведено, що діти, які народжуються в присутності батька мають кращі показники здоров’я. Тому, власне, й подали петицію, щоб відновити партнерські пологи у Тернополі.

Згодом під час zoom-конференції на тему — “Партнерські пологи в час карантину: небезпека чи необхідність?” це питання обговорили з керівниками перинатальних центрів, лікарями, правозахисницями та породілями. Завдяки активній позиції тернополян це питання вирішили.

Тим часом Ірина Яремчук каже, сьогодні пріоритетом будь-якого міста має бути увага до дітей та сімей, у яких вони зростають, адже майбутнє належить саме дітям. Додає, що Тернопіль має стати містом щасливий сімей, а сім’ї будуть щасливі тоді, коли зможуть жити у Тернополі, бачити, як зростають їхні діти, самореалізовуватись тут, маючи гідну роботу з гідною оплатою.

В Українській Галицькій Партії кажуть, якщо у вас виникли проблеми або труднощі з отриманням дозволу на партнерські пологи, то готові вам допомогти. Звертайтесь за адресою: вул. Шашкевича, 8В, в офіс партії. Або ж залишайте повідомлення на офіційній сторінці УГП.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,