15.05.2024

Державної допомоги не вистачає, тому забезпечувати медиків спецзасобами продовжують благодійники

Ваша реклама

Медики цю допомогу називають цінною, та кажуть: бояться, що в Україні ситуація покращиться ще не скоро, тому до кожного виклику необхідно бути готовими.

У лікарні Шумська, Почаєва та Кременця днями передали чергову партію захисних костюмів та окулярів. Ці спецзасоби призначені для місцевих медиків, які виявляють та лікують хворих на COVID 19.

Як відомо, районні лікарні Тернопільщини в зв’язку із пандемією коронавірусу перекваліфікували на інфекційні, тож потреба у технічному забезпечені є високою. Особливо потрібні засобами індивідуального захисту, адже щодня їх використовують десятки, а надходжень – мало. Разом із тим є запит і на спецобладнання.

«Почаївська лікарня була переобладнана чисто під інфекційну і виникли проблеми в забезпеченні технічному. На даний час ми маємо один апарат ШВЛ, а потрібно хоч би два. Також необхідні пульсоксиметри», – зазначає директор Почаївської районної комунальної лікарні Богдан Кучер.

На необхідність захистити, передусім, медиків звертає увагу Степан Барна, депутат Тернопільської обласної ради. «Співвідношення, коли з 800 хворих лікарів в Україні, майже 10% – у Тернопільській області, заставляє нас сьогодні задуматися. Перш за все варто дбати про здоров’я та життя наших лікарів, адже саме вони здатні подолати цей небезпечний вірус», – наголошує Степан Барна.

Аби передати допомогу медикам від БФ Петра Порошенка на Тернопільщину приїхала також народна депутатка Софія Федина. За її словами на законодавчому рівні ухвалені потрібні рішення, але на рівні держави, чомусь допомога не йде тим потоком, який би мав бути.

Оскільки Тернопільщина одна з лідерів за кількістю хворих на коронавірус, у Фонді Пера Порошенка регулярно замовляють допомогу саме для нашої області. Зокрема, як повідомляють у команді ЄС, нову партію спецзахисту замовили у Південній Кореї – закупили приблизно сто тисяч стерильних костюмів, наразі затримка із розмитненням.

До благодійної ініціативи закликають долучитись усіх, кому не байдужа доля України: якщо сьогодні ви допоможете медикам, завтра вони врятують ваше життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,