28.03.2024

Затоплені вулиці й криниці, знесені дахи: наслідки негоди на Тернопільщині

Ваша реклама

На Тернопільщині не припиняються зливи. Негода наробила лиха в області минулих вихідних.

Так, рятувальники за допомогою мотопомп відкачували брудну воду з десяти криниць у Мельниці-Подільській, що на Борщівщині. Там також замулило 10 приватних дворів. Два колодязі підтопило у селі на Бучаччині.

Дісталося і Монастириському району. Там, зокрема, постраждало джерело на честь ікони Матері Божої “Всецариці”.

Очевидці зняли відео, як вода зносить все на своєму шляху у селі Залісся.

Об’єднала негода мешканців у Коропці. Місцевий житель виклав у соцмережі фото і відео, як люди рятуються від стихії. На центральній вулиці селища звели цілу греблю. Рятували хати від затоплення усім, чим могли.

У самих Монастириськах через дощі підтопило житлові та господарські будинки, домогосподарства та сільськогосподарські угіддя на 4-ох вулицях.

У селі Йосипівка вітер пошкодив покрівлі фермерського господарства та житлового будинку.

Окрім того, під час негоди у Тернопільському районі зафільмували смерч. Природне явище бачили неподалік села Мар’янівка.

На затоплені вулиці жалілися і тернополяни. Зокрема, що через неправильне водовідведення, неможливо було навіть вийти із будинку.

Щодо стану річок, рятувальники зауважили, підйому рівня води не спостерігають. Про негоду на Тернопіллі попереджають і сьогодні. Надзвичайники прогнозують грози, вдень значні дощі, а пориви вітру можуть сягати до 20 метрів за секунду.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,