16.04.2024

Заручники “червоної” зони: 85 пасажирів потяга вимагали, аби їх висадили на станції “Тернопіль”

Ваша реклама

Заручники «червоної» зони. 85 пасажирам поїзда «Новоолексіївка-Львів» вночі повідомили, що на станції “Тернопіль” їм дверей не відкриють. Все через рішення Уряду. Мовляв з 12-ї ночі діє Постанова, згідно з якою не зупинятимуться на станціях Луцьк і Тернопіль.

Нам зателефонувала одна з тернополянок, яка і стала заручницею постанови про «червону» зону. Жінка розповіла, що о 21:50 їм повідомили, що поїзд у Тернополі не буде висаджувати пасажирів. А поруч нею – дитина з інвалідністю, з якою повертаються з відпочинку. За версією Укрзалізниці, каже, вони мали б вийти в Підволочиську і добиратися далі самостійно.

Таких звернень редакція Т1 новини отримала ще кілька. Жінки були у розпачі, і не розуміли, що робити серед ночі. Звісно, наша знімальна група пішла зустрічати потяг сьогодні, аби з’ясувати як події розвивалися далі.

На станції “Тернопіль” поїзд таки зупинився, щоб випустити пасажирів. Пані Ольга з сином Тарасом діляться – пережили неабиякий стрес.

Мама Тараса каже, цілу ніч не могли спати, бо син з інвалідністю, і як добиратись з Хмельницької області з дитиною – не уявляла. Тим паче, каже, квитки купила ще три тижні тому. В цьому проїзному документі пише, з якої до якої станції потяг має довезти пасажирів. Це і доказували персоналу Укрзалізниці.

Ольга Верней розповіла, що в їхньому потязі було 85 пасажирів, які мали зійти в Тернополі.

Ніч у стресі пережили пані Людмила Малахова з донькою Лізою. Дівчина їде на екзамени у столицю, з трьома пересадками. Усі квитки куплені наперед. А через обмеження Кабміну не знають, як добиратись далі.

Та поки наша знімальна група спілкувалася із пасажирами, яким вдалось вийти – біля вагона стояла жінка, яку в потяг не впускали.

Жінка нарікає, мусить їхати на роботу, а сісти на потяг не вдалося. І вона така не одна. Ще кілька людей з так званої “червоної” зони везти відмовились. Начальник вокзалу Ігор Петрик каже – отримав постанову від центральної влади.

Залізничний вокзал пустує – у касах пасажирам повідомляють, що на потяги вони не сядуть. Тим часом міська влада просить Кабмін відмінити таке рішення і перевезти Тернопіль у «помаранчеву» зону.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,