29.04.2024

Закохана пара загинула в ДТП біля Шибалина: відбулося нове засідання в справі

Ваша реклама

Загибель закоханої пари біля Шибалина. Справу розглядають вже рік. Слухання кілька разів переносили. На крайньому засіданні в Бережанському райсуді зустрілися дві сторони. Чи вдалося поговорити батькам загиблих із підозрюваним водієм — дізнавайтеся.

Страшна аварія трапилася торік 7 серпня 2022 року молода пара закоханих їхала з Калуша. У Тернополі мали навідати хворого батька Василя, хлопця Марти. Раптом – аварія. І ця поїздка стала для них останньою. Ще троє людей з іншої автівки — травмувались. Батьки молодої пари переконані, винуватцем аварії став водій іншого авто, тому подали на нього до суду. Знайшли докази, проводили експертизи, але вироку немає й досі. Віталій Карпович, водій щодо якого триває слідство, вніс заставу і зараз вдома. Матір Марти Іванна Гриців відзначає, що водій начебто звинувачує Василя у наїзді на нього.

Розпочались судові засідання ще влітку минулого року. Але останні кілька разів слухання переносили. І нарешті вчора в залі бережанського райсуду зустрілись дві сторони. Аби підтримати рідних Марти та Василя, які загинули, приїхали їхні друзі та родичі. В руках вони тримають портрети загиблих. І уважно слухають як просувається справа, бо на справедливий вирок чекають давно.

Потерпілі, тобто матері померлих, розповіли в суді, що в червні цього року обвинувачений Віталій Карпович приїжджав до кожної, аби особисто поспілкуватись. Мовляв, хотів пояснити, що сталось того дня.

Окрема тема яка шокувала жінок — ікони. Адже чоловік, якого підозрюють у вбивстві їхніх дітей, замолюючи гріхи посвятив ікони і привіз сім’ям загиблих. Здивувало, кажуть і те, як поводив себе обвинувачений, мовляв у своїх словах він чинив на них психологічний тиск.

Та матерів здивував ще один факт, про який розповіли у суді. Підозрюваний їхав до них у Калуш з Києва. Хоча суд зобов’язав його не виїжджати за межі своєї області.

Адвокат потерпілих Володимир Твердохліб каже, цього разу суд вимагав, заявити про систематичні порушення обвинуваченим чинного законодавства. Зокрема йдеться про ігнорування заборони виїжджати з Києва.

Чим завершилося засідання — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,