19.04.2024

Західноукраїнський національний університет: ТНЕУ отримав новий статус та назву

Креатор буд

Більше не ТНЕУ. Указом Міністерства освіти і науки Тернопільський Національний Економічний Університет отримав статус класичного і нову назву – Західноукраїнський Національний Університет.

Ректор вишу каже, з кожним роком у закладі збільшується кількість студентів та спеціальностей. Новий статус дасть більше можливостей для розвитку університету.

Андрій Крисоватий зауважив, що основна потреба сьогодення – показати, що Тернопіль заслуговує на формування елітного класичного університету, який стане центром наукової думки західної України. Ректор закладу каже, що можна говорити про те, що виш і його працівники мають визнання не лише на місцевому рівні, а й на загальнонаціональному.

В університеті кажуть, заклад вже давно перестав бути суто економічним, адже тут наявне різноманіття спеціальностей та напрямків підготовки фахівців. Економічним виш є лише на 23%, зазначає Андрій Крисоватий. У закладі є, зокрема,  юридичний факультет, комп’ютерних та інформаційних технологій, аграрний факультет і напрямки соціального забезпечення, педагогіка, педагогіка вищої школи.

В університеті вже готуються до початку навчального року у новому статусі. Кажуть, у всіх аудиторіях є сучасне обладнання, яке зробить процес навчання доступним кожному, а особливо в період епідемії. Кожному з підрозділів університету, напередодні нового навчального року, роздали спеціальні медичні набори, щоб зробити навчання безпечним.

Нова сторінка в історії закладу. У Західноукраїнському національному університеті впевнені – статус класичного дасть більше можливостей і стане стартом для нових перемог.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,