26.04.2024

За 2 поверхи до мрії: у Тернополі шукають волонтера для допомоги юнаку з інвалідністю

Креатор буд

17-річний Сергій Ткачук вже 9 років займається плаванням. Це Сергій Ткачук, йому 17 років, і 9 він вже займається плаванням. Для хлопця це заняття стало реабілітацією та водночас улюбленим видом спорту. Проте, кожен візит у басейн для Сергія та його матері Тетяни – справжнє випробування.

Хоча, Сергій гордо розповідає, що тренерка його хвалить, і каже, що він у воді й справді, як риба. А от дійти з авто до самого басейну – проблема. У сім’ї це називають « смугою перешкод».

Мати Сергія Тетяна Ткачук розповідає, що всі попередні роки на зустріч їй та сину йшли адміністрація школи та тренер і допомагали піднімати Сергія на 2-й поверх, в басейн. Цього року проблема стала критичною – у пані Тетяни почалися проблеми зі здоров’ям, зокрема з хребтом, через постійні фізичні навантаження.

Пані Тетяні медики рекомендують робити операцію, та припинити зовсім фізичні навантаження. Тому жінка не може більше носити сина на заняття із плавання. В результаті – Сергій уже 2 місяці не відвідує басейн. Хлопець переймається, за маму, але водночас розуміє, що це може вплинути і на його здоров’я. А результати, яких він досягнув у спорті, зійдуть нанівець. А він вже зміг стати призером змагань різного рівня, в тому числі – чемпіонатів України.

У хлопця чимало проблем із здоров’ям, каже мама. Серед них – сколіоз важкої форми, а завдяки плаванню хвороба не прогресує. Щоб допомогти Сергію його мати у відчаї шукає небайдужих. Каже, будуть вдячні тому, хто за  помірну плату зголоситься заносити хлопця на тренування, адже для нього це справді важливо.

Тетяна Ткачук зазначає, колись син займався 4 рази на тиждень. Зараз же, Сергієві варто хоча б раз на тиждень приходити на заняття. Це стане можливим завдяки небайдужим. Але, кажуть Ткачуки, хочуть подбати і про інших діток, які через свої особливі потреби, не можуть займатись спортом. Тому звертаються до представників влади та бізнесу із проханням встановити у школі ліфт чи хоча б якийсь відповідний підйомник, адже це дасть можливість займатися дітям з інвалідністю.

Йдеться про Дитячо-юнацьку спортивну школу №2, що на вулиці Острозького.

Тож, якщо ви бажаєте стати волонтером і можете допомогти Сергію Ткачуку подолати бар’єр на шляху до улюбленого і життєво необхідного спорту – телефонуйте матері хлопця за номером: 097-898-44-01 Тетяна Ткачук.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,