27.04.2024

З вечора займали чергу: до Тернопільської ТВК звозять виборчі протоколи

Креатор буд

По 5, 10 і навіть 15 годин в чергах. По всій Україні під стінами територіальних виборчих комісій ще від вчорашнього вечора члени ДВК чекають своєї черги з мішками бюлетенів на руках.

Чималі черги сьогодні вранці були біля ТВК Львова, а в Хмельницькому люди на вулиці біля територіальної виборчої комісії в прямому сенсі «сидять на бюлетенях».

Біля ТВК у Тернополі також черги. Ще з вчорашнього вечора там почали збиратися представники різних ДВК міста. Сьогодні ж – людей тут менше.

Голова Тернопільської ДВК №61112 Лілія Хом’як розповіла, вже третю добу на ногах і продовж декількох годин вона разом з іншими представниками своєї ДВК чекає черги тут, у Березолі, аби віддати протоколи і бюлетені у ТВК. Ці вибори, каже, жінка, справді складні, в тому числі і через нововведення.

За три дні роботи найскладніше було підрахувати всі бюлетені, кажуть представники різних ДВК. Адже голосували цього року за партії, кандидатів в мери і окремих представників до обласних, районних і міських рад. Відповідно, бюлетенів було 4, ще й оформлених за новим принципом.

Додамо, за офіційною інформацією ЦВК, підрахунок голосів повністю завершили у 6 регіонах, а саме: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

У Тернопільській міській територіальній виборчій комісії, станом на 15.00 опрацювали протоколи з 68% дільниць. Особисто поговорити з головою чи заступниками нам поки що не вдалось, адже робочий процес триває.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,