26.04.2024

З квітня стартує реєстрація: які зміни у цьогорічному мультипредметному тесті

Ваша реклама

До уваги абітурієнтів. 3 квітня в Україні стартує реєстрація на національний мультипредметний тест. До яких змін варто бути готовими вступникам — читайте.

Цьогоріч реєстрація на мультипредметний тест стартує 3 квітня і триватиме до 3 травня. Це основний період. Ще буде додаткова реєстрація, для тих хто з поважних причин не встиг. Її проведуть у червні.

“Комп’ютерне тестування відбуватиметься  у так званих екзаменаційних центрах, ми вже їх будемо створювати згідно статистики зареєстрованих учасників”, — відзначає заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

На цьогорічному тестуванні є два обов’язкових предмети — українська мова та математика. Третій можна обрати — історія України, біологія, хімія, фізика чи іноземна мова. Окрім цього, НМТ 2023 буде дещо відрізнятися від минулорічного. Зокрема, для учасників збільшили час на проходження тестування з двох до трьох годин.

“На кожен із цих предметів буде виділено годину, але кожен абітурієнт, буде сам регулювати собі час”, — наголошує Юрій Шайнюк.

Додамо, минулоріч, аби пройти національний мультипредметний тест на Тернопільщині зареєстувалось близько семи тисяч учасників. З них п’ятсот перебували за кордоном. Цьогоріч, експерти прогнозують більше зареєстрованих.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,