29.03.2024

Школярам планують скасувати державну підсумкову атестацію

Креатор буд

Зміни для учнів. Українські школярі не складатимуть державну підсумкову атестацію у 2023 році. 25 листопада Кабінет Міністрів України схвалив пропозицію до змін законопроєкту щодо вступної кампанії 2023 року.

ДПА складають учні 4-их, 9-их та 11-их класів. Зі скасуванням підсумкової атестації для четвертокласників та дев’ятикласників проблем не виникатиме. Однак питання щодо остаточної відміни ДПА для одинадцятикласників наразі відкрите.

“Згідно з наказом міністра освіти України вони будуть звільнені від ДПА. Цей наказ може вийти сьогодні або завтра, або навіть в перших числах нового року. Складніше звільнення від ДПА випускників закладів загальної середньої освіти, адже ці положення прописанні у нормативних документах і законах. І, відповідно, треба вносити зміни до законів, а зміни можуть вносити лише Верховна рада України”, — пояснив експерт Юрій Шайнюк.

Як зазначає Юрій Шайнюк, остання державна підсумкова атестація проводилась ще у 2019 році. З початком всесвітньої пандемії, а згодом і воєнного стану в Україні, ДПА та ЗНО були відмінені. Тож у Міністерстві освіти України розглядають законопроєкт про відмову від проведення ДПА для тих, хто завершує здобуття повної загальної середньої освіти.

Подробиці про зміни для школярів дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,