28.03.2024

З 1 грудня зростуть пенсійні виплати для тернополян

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

З 1 грудня в Україні зростає розмір пенсій для громадян. Пов’язано це з перерахунком соціальних виплат, а саме розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Ця виплата з початку місця зросте на 66 гривень.

Для кожної людини індивідуально визначатимуть пенсійну надбавку. Це пов’язано з тим, що перераховуватимуть лише певні складові пенсійних виплат, які базуються на розмірі прожиткового мінімуму.

Окрім того, з 1 грудня підвищать пенсії людям, які не досягли 70-річного віку і отримують менше ніж дві з половиною тисячі гривень. Збільшення виплат проведуть за умови, якщо в такої категорії людей є необхідний страховий стаж, а це 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

“Мінімальний розмір пенсійної виплати сьогодні встановлено на цьому рівні, тобто 2093 гривні. Перераховано мінімальний розмір пенсії, максимальный розмір пенсії, а також складові пенсійної виплати, які напряму залежать від рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Що належить до цих складових пенсійної виплати? Насамперед це надбавки, які передбаченні різноманітними законами, зокрема це надбавки до пенсій передбачені для ветеранів війни відповідно до закону про статус ветеранів війни та гарантій соціального захисту. Також це надбавки передбачені для жертв нацистських переслідувань”, — пояснив заступник начальника ГУ Пенсійного фонду у Тернопільській області Володимир Івахов.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,