27.04.2024

Яку доплату до пенсії отримуватимуть з жовтня жителі Тернопільщини, старші 70 років

Креатор буд

Фото з мережі Інтернет

Доплати до пенсії. З 1 жовтня жовтня відповідно до рішення уряду щомісячну компенсаційну виплату будуть нараховувати людям віком 70-75 років. Її розмір – до 300 гривень.

“Це підвищення стосуватиметься громадян, розмір щомісячної пенсійної виплати яких з урахуванням усіх надбавок є меншим, ніж 10 340 грн 35 коп, — пояснив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов.

Він відзначив: якщо людина досягає 70 років після 1 жовтня, то цю компенсаційну виплату буде встановлювати і виплачувати з дня виповнення цього віку.

Щороку навесні розмір цієї виплати буде індексуватися, як сама пенсія, додають у Пенсійному фонді. Також із 1 жовтня на 200 грн збільшується розмір мінімальної зарплати. Це також спричинить зростання деяких пенсійних виплат.

“Якщо говорити про перерахунок пенсій особам, які досягли 65-річного віку, не працюють і мають необхідний стаж, то у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати провели перерахунок пенсій 65 тисячам 542 особам на Тернопільщині. Середній розмір підвищення —  109 грн 10 коп.”, — зазначив Володимир Івахов.

Також з першого жовтня зросте розмір військових пенсій по інвалідності, додає Володимир Івахов. Мінімальні виплати залежно від звання і групи становитимуть від 4 тисяч 396 грн до 6 тисяч 532 грн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,