19.03.2024

“Європейська Солідарність” стала лідером на виборах до Тернопільської обласної ради

Креатор буд

Партія «Європейська Солідарність» набрала найбільшу кількість мандатів  до Тернопільської обласної ради.  За ЄС на місцевих  виборах проголосували 22,55% жителів області. Так, 17 депутатів представлятимуть цю політичну силу у новому скликанні облради.

На виборах же до районних рад «Європейська Солідарність» має наступні результати: в Кременецькому районі партія набрала 19,04 %, Чортківському – 20,37%, Тенопільському – 22,55%. На виборах до Тернопільської міської ради партія набрала 16,97%.

Керівник Тернопільської територіальної організації політичної партії “Європейська Солідарність” Степан Барна каже, що це хороший результат загального представництва в органах місцевого самоврядування, адже загалом 440 представників партії представлятимуть команду в органах влади на місцях.

Степан Барна додав, що  також головами 7-ми ОТГ на Тернопільщині є представники «Європейської Солідарності». Йдеться про Лановецьку, Зборівську, Заліщицьку, Товстенську, Бучацьку, Збаразьку і Саранчуківську громади.

Щодо, власне, політики партії, то серед пріоритетів децентралізація, наповнення місцевих бюджетів та підтримка малого і середнього бізнесу.

До слова, за результатами місцевих виборів до Тернопільської обласної ради бар’єр у 5 % подолали 6 політичних сил. Окрім лідера – «Європейської солідарності», також до ради зайдуть  партія “За майбутнє”,   Всеукраїнські об’єднання «Свобода» та «Батьківщина», і  партії «Слуга Народу» та «Довіра».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,