25.04.2024

Єдине в області: поблизу Тернополя облаштували комплекс довкола джерела “Божої любові”

Ваша реклама

Смачна, прохолодна та довго зберігається. Така вода у джерелі “Божої любові” у селі Кип’ячка, Тернопільського району. Нещодавно його урочисто відкрили та освятили. Воду із цієї водойми уже роками приїжджають набирати люди із усього району. Адже впевнені – вона тут особлива.

Опікується джерелом отець Андрій Козяр – адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Кип’ячка, Тернопільського району. Каже, облаштувати територію довкола водойми планували уже давно, адже щодня сюди приїжджають багато людей. Радіє, що вдалось зробити це із благословення Митрополита. Додає, джерело «Божої любові» також є купіллю, в яку можна буде зануритись для оздоровлення.

Скільки часу в селі б’є джерело – невідомо. Та люди кажуть, воно було тут завжди. Вода у ньому ніколи не зникала – чи то посуха, чи то люті морози. Жителі запевняють, кілька років тому проводили дослідження, і вдалось з’ясувати, що воно бере свій початок із джерела Святої Анни, що на Кременеччині.

Жителі села кажуть, після того, як облагородили територію навколо джерела, сюди почали приїжджати ще більше людей. Місцеві ж теж сюди приходять, адже запевняють, тут радіє душа – можна і води попити, і помолитися, і побути в спокої та набратися сил.

Люди розповідають, роботи тривали близько 5-ти тижнів. Втілювали проєкт у життя одразу 3 команди робітників. Допомагали і місцеві жителі.

Проєкт джерела “Божої любові” ще не завершено. Тут планують покласти плитку всередині купелі та облаштувати кілька входів до нього.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,