25.04.2024

Є перші позитивні результати: у Тернополі медикам проводять ІФА-тестування

Креатор буд

В Україні почали робити ІФА-тести медиків та деяких інших груп населення.  Наскільки ефективний та для чого потрібний такий вид тестування? Аби отримати відповідь на ці запитання наша знімальна група пішла у  міську лікарню №2.

У КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня №2” вже впродовж 2-х тижнів перевіряють медперсонал. Сьогодні – черга урологічного відділення, де працює 24 людини. Етап перший – забір крові.

Медики кажуть, попри те, що в їхньому закладі не лікують хворих на коронавірус, все-одно переживають за результат тестів, адже від хвороби не застрахований ніхто.

Лікар-інтерн Роман Андрієнко запевняє, медперсонал та пацієнти використовують всі необхідні засоби захисту, але страх все ж присутній.

Після того, як всі медики відділення здали кров, за допомогою спеціального приладу визначають чи є у людини антитіла до коронавірусу. Медики кажуть, триває цей процес до години. За один день в лабораторії проводять близько 60 ІФА-тестів. А за весь період зробили вже понад півтисячі.

У лікарні розповідають, вчора ІФА-тест вперше показав позитивний результат, хоча тестування проводять вже два тижні. Антитіла до коронавірусу виявили у медика цієї установи. Кажуть, впродовж найближчого часу проведуть додаткове ПЛР дослідження колеги.

Впродовж  наступних 2-х тижнів у закладі планують протестувати ще 200 працівників.  Також  на базі цієї лікарні ІФА-тести паралельно проводять медикам з інших  установ міста.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,