25.04.2024

Якими будуть зарплати у 2023 році на Тернопільщині

Креатор буд

2023 рік. Зарплата 18 тисяч гривень. Щоправда середня, по Україні. Так, відповідно до новоприйнятого бюджету України, реальний розмір зарплати підвищиться менше ніж на півтора відсотка. Яка ж ситуація на Тернопільщині? Дізнавалися наші журналісти.

Під час воєнного стану підприємства не подають звітності, тому яка наразі в області середня зарплата – дізнатись неможливо. Згідно із даними Мінфіну у грудні 2021-го ця цифра становила – понад 14 тисяч грн. А вже у січні – на 3 тисячі менше.

Свою статистику мають у обласному центрі зайнятості. Так, за цей непростий рік кількість вакансій, порівняно із 2021-м, зменшилась десь на третину, як і кількість працедавців. Але середня пропонована ними зарплата все ж виросла, каже заступниця директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська.

Адже у жовтні на 200 грн зросла мінімалка, що і потягнуло за собою зміни у показниках. Та наступного року мінімальна зарплата і мінімальний прожитковий мінімум – не змінюватимуться відповідно до затвердженого бюджету. Тож підвищити зарплату зможе хіба сам працедавець.

Та як би складно не було, головне, що має бути у 2023 році – це наша перемога. І найбільше коштів наступного року передбачили саме на боротьбу з ворогом і на безпеку, відзначає аналітик і науковець Тарас Маршалок. Подробиці дивіться у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,