26.04.2024

Зарплата від 8 до 20 тис. грн: у Тернопільській області є вакансії для медиків різних спеціальностей

Ваша реклама

Знайти роботу. Таке завдання перед собою ставлять сотні жителів Тернопільщини. Станом на сьогодні близько 6 тисяч жителів Тернопільщини шукають роботу через обласний центр зайнятості.

Здебільшого, це молодь, кажуть у відомстві. Кожен четвертий безробітний — віком до 35 років. Наразі актуальних вакансій у області — понад 600. А це на половину менше, ніж торік.

“За 8 місяців 2022 року, 2,5 тисячі роботодавців області подали в службу зайнятості трохи більше 8 000 вакансій. Це майже на третину менше, ніж за відповідний період минулого року, — відзначає директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук. — На Тернопільщині на одне робоче місце претендує 9 осіб. Найважча ситуація на Зборівщині та Кременеччині, де аналогічно 30 і 26 людей претендують на одну вакансію”.

Найбільше зараз на Тернопільщині потрібні медпрацівники. Станом на сьогодні є близько 40 вільних вакансій.

За словами Василя Олещука, найбільш затребувані в Тернополі та Теребовлянщині лікарі. Медики також потрібні в Гусятині, Бучачі, Монастириськах, Заліщиках, Козові та на Кременеччині.

Згідно із заявками, медикам пропонують середню заробітну плату. В нашій області це близько 8 тисяч гривень. Хірурги, реабілітологи, сімейні лікарі зможуть отримувати до 20 тисяч гривень. Проте, таку суму обіцяють лише у 9% вакансій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,