20.04.2024

Яким буде рік після 2020-го: прогноз від Білла Гейтса

Ваша реклама

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс назвав 2020 рік руйнівним, але при цьому висловив упевненість, що 2021-й буде кращим. Він написав про це у своєму блозі.

Гейтс нагадав, що у 2020-му через коронавірус померло понад 1,6 мільйона осіб, а світова економіка зазнала збитків, вимірюваних трильйонами доларів.

“І все ж є дві основні причини для сподівань. Одна з них полягає в тому, що маски, соціальна дистанція та інші заходи можуть уповільнити поширення вірусу і врятувати життя людей до вакцинації”,— заявив Гейтс.

“Інша причина у тому, що навесні 2021 року вакцини і методи лікування, про які Ви читали в новинах, почнуть досягати масштабів, в яких вони матимуть глобальний вплив. Число випадків захворювання і смертей почне значно знижуватися, принаймні в багатьох країнах, і життя стане набагато ближчим до нормального, ніж зараз”, — упевнений мільярдер.

За його словами, надію вселяє і той факт, що ніколи ще людство не створювало вакцини так швидко, як у 2020-му.

При цьому Гейтс зазначив, що необхідно боротися з недовірою і роз’яснювати безпеку вакцин.

“Існують помилкові теорії змови про вакцинах, в тому числі ті, які стосуються мене і Мелінди. Зі свого боку, ми продовжуємо наполягати, що єдина причина, по якій ми фінансуємо роботу з вакцинами, — це прагнення врятувати життя і забезпечити всім дітям можливість дорости до дорослого життя”, — написав Гейтс.

Підсумовуючи він зауважив: “Думаю, через рік ми зможемо озирнутися назад і сказати, що 2021 рік був кращим порівнюючи із 2020 роком”.



Джерело | Esquire

Мітки: , ,