09.05.2024

Які зміни щодо мультипредметного тесту обговорюють освітяни Тернопільщини

Ваша реклама

Знову зміни для одинадцятикласників. У Міністерстві освіти і науки України анонсували новий формат мультипредметного тесту. Весною випускники вперше за багато років замість ЗНО складали іспити на комп’ютерах. Тож не виключено, що через воєнні дії мультипредметний тест чекає і цьогорічних одинацятикласників. Але вже зі змінами. Про них дізнавалися наші журналісти.

Отже, предметів побільшає. Випускники складатимуть іспити в трьох блоках. Такі зміни стосуються мультипредметного тестування. Освітяни не виключають варіанту, що через війну, випускники шкіл вже вдруге складатимуть мультипредметне тестування замість ЗНО.

Як відзначив експерт Юрій Шайнюк, фахівці обговорюють можливість провести протягом 90 хвилин тестування з української мови і математики. А після перерви — іспити з історії України та іноземної мови. Українська мова та математика будуть обов’язковими предметами.

“Третій блок – тестування за предметами на вибір. Можна скласти іспит з біології, фізики чи хімії. І результатом третього іспиту можна буде замінити оцінку з історії України чи іноземної мови. Тестування з додаткових предметів триватиме 75 хвилин”, — пояснив Юрій Шайнюк.

Реєстрація відбуватиметься у квітні. Подробиці щодо інших змін — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,