08.05.2024

Які заклади Тернополя працюватимуть вже з 5 травня

Креатор буд

Карантин в Україні продовжили до 22 травня. Проте з наступного понеділка будуть зняті деякі обмеженні. Що стосується Тернополя, то тут на місцевому рівні теж визначили, який бізнес таки зможе завтра відкритись.

Запрацюють вуличні заклади швидкого харчування і ті, які продають каву та чай, однак лише в одноразовому пакуванні. Працівники таких закладів повинні бути забезпечені засобами захисту очей, обличчя та рук, приміщення регулярно мають провітрювати і дезінфікувати, а персонал повинен двічі на день проходити термоскринінг.

– Продовження діяльності з надання фінансових послуг і діяльності фінансових установ за умови перебування у приміщенні не більше одного громадянина з використанням засобів індивідуального захисту працівниками та відвідувачами, – наголошує заступниця начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення з лікувальної роботи ТМР Ольга Ярмоленко.

Очільник міста зазначив: підприємці, які розпочнуть свою діяльність, несуть відповідальність за своїх працівників, покупців та відвідувачів. Тому повинні забезпечити їх необхідними засобами захисту

– Прийнято рішення про окремі види діяльності, які можна почати здійснювати в Тернополі вже завтра, з 5 травня. Хочу наголосити, що це виключно ті рішення, які лежать в рамках постанови Кабінету Міністрів. Вже починаючи з 11 травня, ми плануємо розширити кількість видів діяльності, які зможуть функціонувати, але знову ж таки при дотримані жорстких карантинних вимог, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Щодо місцевих ринків, то Сергій Надал уточнив – ще минулого тижня вони могли розпочати свою роботу, але їхнє керівництво відмовилось від відновлення звичного графіку, оскільки поки що не може забезпечити усіх санітарних норм. Як тільки тернопільські ринки будуть обладнані для проходження температурного скринінгу і дотримання усіх вимог, вони розпочнуть свою роботу.

Такі ж правила прийняли і на рівні України.

Запрацюють і заклади побутового обслуговування населення, музеї, бібліотеки, стоматології, нотаріуси, аудитори, адвокати і сервіси побутової техніки. Окрім цього, уже від завтра у лікарнях дозволять проводити плановий прийом пацієнтів і планові операційні та медичні заходи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,