06.05.2024

Які продукти подорожчали під час карантину

Креатор буд

Вони часто змінюються і є важливим показником рівня життя населення. Йдеться про ціни, зокрема їх суттєве коливання українці відчули під час карантину.

Тернополянка пані Олена вважає, що ціни у магазинах та супермаркетах зросли, бо в період карантину не працював ринок. Жінка каже, помітила що на закупи останнім часом ходила частіше, адже під час постійного перебування вдома звичного набору продуктів вистачає на менший період часу.

Тернополяни озвучують список продуктів, на які ціни зросли помітно. Діляться, таке помітили на прикладі імбиру, лимонів, хліба, молочних продуктів. Дехто каже, стараються скуплятись у великих супермаркетах і одразу ж на декілька днів.

Про подорожчання продуктів харчування, кажуть і продавці магазинів. Пані Галина, до прикладу, розповідає, значний стрибок цін відбувся у перші тижні карантину, зараз вартість продуктів стабільна, проте вища, ніж до початку обмежень.

В Управлінні статистики повідомляють – у Тернопільській області подорожчали цукор, свинина, макаронні вироби та кисломолочна продукція. І це ще не весь перелік харчів, які жителі краю купляли за вищими цінами. До прикладу, індекс у квітні 2020 року порівняно з попереднім на продукти харчування та безалкогольні напої зріс на 1, 4%. Одним із головних інфляційних факторів на ринку продовольства стало подорожчання крупи гречаної – 19,8%, також яєць – на 12,6%. Зафіксували і значне зростання цін на фрукти – на 5,8%, та рис – 3,4%.

Проте, кажуть фахівці, є й продукти, які подешевшали. Це овочі, м’ясо птиці, масло, пшеничне борошно та безалкогольні напої.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,