03.05.2024

Які ціни перед Великоднем на тернопільському ринку

Ваша реклама

Приготування до Великодня — у розпалі. Люди скуповують продукти, аби наповнити святковий кошик та подбати про багатий стіл для рідних і близьких. Наша знімальна група вирішила перевірити, чи зросли ціни на харчі на тернопільському ринку.

Навіть у будній день на ринку чимало людей. Купити можна все, що душа бажає, аби гроші були. Що цікаво, деякі продукти дійсно подешевшали. Зокрема, яйця. Журналісти знайшли від 45 гривень за десяток. Але за домашні навпаки, більше просять, кажуть люди.

Бакалія, кажуть продавці, теж без змін. Борошно, олія і решта – ціни стабільні. Але все може змінитися в будь-який момент, гарантій ніхто не дає. Натомість вже подорожчали деякі свіжі овочі, прослідковують покупці — огірки, помідори. А от капусту, буряк, моркву можна придбати за тією ж ціною.

Основні передвеликодні закупи у людей ще попереду. Але дехто вже готується. Ковбаса, шинка, інші м’ясні вироби є для багатьох невід’ємною частиною Великодніх свят. На м’ясному відділі ринку людей теж чимало, попри подорожчання.

Натомість подешевшало сало, не на камеру кажуть і покупці, і продавці. Що колись вартувало 130, зараз можна купити вдвічі дешевше. Люди ж додають, на Великдень дозволяють собі купити смачненького, а ще дітям і онукам. Все таки свято. Дякують, натомість, що мають що можливість щось купляти і святкувати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,