20.04.2024

Які ціни на цитрусові наприкінці сезону мандаринів на тернопільському ринку

Креатор буд

Сезон мандаринів закінчується. Скоро на прилавках їх вже не буде. Водночас люди зможуть придбати інші цитрусові. Скільки вартують фрукти на тернопільському ринку і чим краяни замінять мандарини у раціоні — дізнавалися наші журналісти.

Тернопільські продавці кажуть, вже за тиждень-два мандаринів на тернопільському ринку буде вкрай мало. Якщо і торгуватимуть, то продукцією з Іспанії.

Цьогоріч ціни на мандарини зросли. Порівняно з минулим роком – на 20-25 гривень. Тож зараз кілограм можна купити за 50-75 гривень.

Продавці кажуть, рідко хто може дозволити собі купувати мандарини великими обсягами. Зазвичай люди беруть до 1 кг. Та все ж незважаючи на воєнний стан з поставками товару все добре, привозять вчасно.

Щодо апельсин, то вони продовжують свій сезон та ще довго будуть на прилавках. Ціни на них стабільні, свята не вплинули. Продавчиня пані Стефанія займається оптовою торгівлею, цитруси бере у Львові на Шуварі. Підтверджує, що сезон цитрусових скоро закінчується, але магазини все ж беруть їх найчастіше – цей товар має найбільший попит зараз. Апельсини можна придбати за 50-65 грн/за кг. Лимон по 65-75. Люди пробують на смак та шукають найвигідніші ціни.

А продавці кажуть, зараз яблука користуються меншим попитом, оскільки люди ще мають домашні, та все ж куплять. Їх і запікають, варять компот та їдять просто так. Це буде заміна мандаринам, кажуть покупці. А от скільки вартують гранати — дізнавайтеся у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,