20.04.2024

Без котлет, але з пісними голубцями: на які продукти змінились ціни у Тернополі

Ваша реклама

Що з цінами на харчі? Хоча в умовах війни держава регулює ціни на деякі соціальні продукти, все ж більшість товарів то дешевшають, то навпаки – дорожчають. Отож, вартість яких харчів нині піднялась, а яких зменшилась? Із цим питанням наша знімальна група пішла на тернопільський  ринок.

Перш за все цікавились м’ясом. А точніше свининою. І продавці відразу кажуть, ціни зросли. В середньому на 10-15 гривень за кілограм. І одна із причин такого подорожчання – зросла вартість закупки свинини.

Часто купують тернополяни цукор та борошно. Вони також належать до списку соціально-важливих. Тобто, націнка не може бути нищою за 5% і вищою ніж 15, від випускної ціни виробника. Тут картина вимальовується вже значно краща.

Вартість білого піску тримається на рівні 30 – 35 гривень за кілограм, тим часом борошно у ціні знизилось, десь на дві гривні. Пшенична мука вартує 45 гривень за 25 кілограмів. В середньому виходить 18 гривень за кіло. Але знов ж таки усе залежить від продавців та закупівельних цін. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,