24.04.2024

Як вплине коронавірус і карантин на туризм Тернопільщини

Ваша реклама

У 2020 році туристичний сезон України не розпочався через епідемію коронавірусу. Страждає від цього весь світ, та у Тернополі вирішили крім того, як обговорювати причини, наслідки і можливі шляхи порятунку, оригінально попрощатись з турсезоном.

Зізнаються: підійшли до цього питання з гумором, але таким чином хотіли привернути увагу туристів, підприємців, влади.

Традиційно на першу суботу травня планували відкриття туристичного сезону, ще у квітні тернополяни вважали, що його початок можливий. Але коли влада країни продовжила карантин, зрозуміли: за таких умов літній туризм цьогоріч не почне функціонувати взагалі.

– Ми прийняли рішення, що цього року туризму як такого ми взагалі не вбачаємо, потрібно похоронити туристичний сезон. І зрозуміти, що нам треба жити в нових реаліях. Надіємося, що ця акція приверне увагу національної влади у Києві. І вони все-таки зрозуміють, що туризму, можливо, все-таки можна якось допомогти. Можливо, зараз ще щось можна зробити, – каже директор Туристично-інформаційного центру м. Тернопіль Тарас Ковальчук.

Проблема у тому, що Тернопільщина успішно зарекомендувала себе як туристична область. Від розвитку цієї галузі залежить багато сфер життя: це робочі місця, заробіток, інвестиції, популяризація об’єктів. І зараз – усе це на паузі. У час карантину така позиція влади ще може бути зрозумілою, кажуть представники туристичної галузі. Але треба вже починати думати над тим, як реанімувати цю сферу.

Експерти додають: зараз через коронавірус багато заходів скасовують у сусідніх країнах. У Тернополі поки що немає офіційної інформації про перенесення чи відміну великих літніх фестивалів та уже звичних місцевих ярмарків чи екскурсій.

Хоча прогнози невтішні, усі причетні до туризму все ще сподіваються, що навіть за умов продовження карантину після 11 травня обмеження будуть послаблені у цій галузі і туризм “воскресне”. Лише за минулий рік кількість туристів на Тернопільщині зросла у тричі, тому припинення туристичного розвитку краю у 2020-му може призвести до згубних наслідків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,