28.03.2024

Як у тернопільській Катедрі відзначатимуть Воскресіння Христове

Ваша реклама

Богослужіння не відміняли, проводять їх в онлайн-режимі, аби віряни мали змогу помолитись та зайвий раз не виходили на вулицю.

Через пандемію коронавірусу тернополяни вимушені дещо по-іншому святкувати воскресіння Ісуса Христа.

У Архикатедральному соборі кажуть – богослужіння не відміняли, проводять їх в онлайн-режимі, аби віряни мали змогу помолитись та зайвий раз не виходили на вулицю.

Священнослужителі закликають вірян залишатись вдома та молитись за швидке подолання пандемії. Кажуть -усі традиційні обряди проводитимуть за планом. До прикладу, у п’ятницю винесуть плащаницю, щоправда, зроблять це скромно, зазначає отець Роман Дутчак, співробітник архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ, м. Тернопіль).

Поставлять плащаницю біля входу у храм, а двері відкриють, аби всі охочі мали змогу її бачити та не заходити у церкву. Що стосується освячення великодніх кошиків, то робитимуть це в суботу з 12-ої до 21-ої години.

Із графіком проведення богослужінь християни можуть ознайомитись на сайті та фейсбук-сторінці архиєпархії. Також і каналі «Тернопіль1» заплановані трансляції святкових богослужінь.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,