29.03.2024

У парку без маски? Як не потрапити в халепу – поради юриста

Креатор буд

Якщо вас оштрафували за те, що у вас немає маски, ви можете оскаржити це у суді.

Запроваджуючи в Україні обмежувальні заходи, в уряді постановили – в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці, можливо саморобній чи респіраторі. І якщо з респіратором все більш менш ясно, то із маскою – постійно якісь непорозуміння.

Тривалий час в Україні залишається гострою проблема нестачі засобів захисту. В аптеках донедавна були відсутні респіратори та маски через надмірний попит. Тож не всі змогли придбати такі засоби.

Юрист Ростислав Небельський каже – малоймовірно, що у суді до відповідальності притягнуть людину, яка опинилися без маски у громадському місці, і яка захищає свої права.

– Суди повинні враховувати, що саме держава повинна була забезпечувати масками в плані можливості купити такі маски, – додає Ростислав Небельський.

Обмежувальні заходи як на всеукраїнському, так і на місцевому рівнях запровадили не для того, щоб обмежити права українців. Так, якщо вас оштрафували за те, що у вас немає маски, ви можете оскаржити це у суді, і скоріше за все, виграєте. Та цього можна уникнути й інакше.

Як? Дивіться у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,