03.05.2024

Як працюють чергові дитсадки у Тернополі і хто може залишати там дітей

Ваша реклама

Особливості роботи дитсадків під час загрози масованих ракетних обстрілів. Звично тернопільські діти приходять в садочок вранці. Проте останні два дні, через масовані обстріли України батьків попросили малечу не приводити. На цей тиждень усі дитсадки перевели на дистанційну форму занять. У Тернополі залишили тільки п’ять чергових, для тих батьків, які працюють. Наша знімальна група дізнавалася як працюють ці заклади.

«Зазвичай в групах від 15 до 20 дітей. Залежно від груп і обставин батьків. Сьогодні, оскільки ми черговий заклад, у нас 20 наших дітей, 7 чужих. І троє з них вже забрали», — повідомила вихователька дитсадка Галина Алексевич.

В управлінні освіти і науки кажуть: якщо минулого тижня дошкільні заклади відвідували 3630 дітей, то вчора у чергові заклади прийшли 308 дошкільнят. Назви і локації дитсадків з міркувань безпеки не називаємо. Про них індивідуально повідомляють батькам. Тоді дорослі можуть залишити дитину у черговому закладі. Вихованців між собою знайомлять і організовують для них звичайний день із заняттями і в кімнатах, і на вулиці.

Ігри та заняття дітям можуть перервати хіба недобросовісні вороги. Але й до цього у садочку готові. Діти знають де укриття і що робити у випадку тривоги. В сховищі для них обладнали ігрові та навчальні зони.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,