26.04.2024

“Де укриття”: застосунок із картою бомбосховищ розробили у Тернополі

Креатор буд

“Де укриття”. Такий додаток розробили у Тернополі, аби містяни у разі тривоги могли швидко і зручно знайти найближче безпечне місце.

“Додаток дуже простий у користуванні, знайти його можна за посиланням українською мовою “Де укриття”. Він дає інформацію про те, де ви перебуваєте, які найближчі укриття, ділить сховища по типах. Людина може обрати, де їй буде комфортніше”, — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Зокрема, у застосунку є інформація чи є у сховищі вай-фай, туалет, коли воно відкрите. Адже сховатися можна, до прикладу, у кафе, спортивному залі та інших закладах, якщо вони розміщені у підвальних приміщеннях.

“Коли приходить сповіщення про повітряну тривогу, можна натиснути червону кнопку внизу екрану. Після цього програма, визначивши ваше місце перебування з допомогою карт гугл, направить до найближчого укриття”, — пояснив директор ТОВ “Системний зв’язок” Віталій Васильків.

Додаток “Де укриття” доступний для операційних систем Андроід та iOS. Застосунок безкоштовно розробила тернопільське товариство “Системний зв’язок”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,