03.05.2024

Як патрульні рекомендують зробити ділянку дороги на Бережанській безпечнішою

Ваша реклама

Вже п’ять ДТП від початку року трапились на вулиці Бережанській у Тернополі. Одна людина загинула, двоє травмувались. Тому ділянку перевірили патрульні. І надали свої рекомендації, як зробити вулицю безпечнішою. Наші журналісти теж побували на Бережанській, поспілкувались із місцевими жителями і на власні очі побачили кілька порушень.

Отже, ділянка дороги біля зупинки на цій вулиці викликає побоювання у тернополян. Пішоходам важко перейти через інтенсивний рух, а водії бояться що хтось таки вибіжить на дорогу. Бачимо, люди переходять просто за кілька метрів під зебри. Можливо тому подекуди тут почали встановлювати паркан.

Ще одна проблема тут – відсутність розмітки. Не зрозуміло скільки смуг руху у яку сторону. Як ми розуміємо відповідно до нечисленних знаків – від центру одна смуга, до центру дві. Та бачимо машини їздять у два ряди з обох боків.

Минулого тижня на цій ділянці дороги сталася смертельна ДТП. 66 річну жінка, яка перебігала дорогу поза межами переходу, потрапила під колеса Тесли. А за чотири місяці 2023 року тут зафіксували вже п’ять автопригод.

Це стало причиною перевірки інспекторами відділу безпеки дорожнього руху. Рекомендації направили до балансоутримувача дороги – це міська рада. Фахівці рекомендували на пішохідному переході облаштувати острівець безпеки, нанести розмітку, встановити відповідні дорожні знаки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,