08.05.2024

Як не звільнитись з роботи після відпустки

Креатор буд

Апатія, поганий настрій та повна відсутність бажання працювати – це симптоми так званого поствідпусткового синдрому. Американські вчені дослідили, що чимало серцевих нападів трапляються в перші дні після тривалої відпустки. Все через те, що організму потрібна допомога, щоб адаптуватися.

Тернополянка Софія зізнається, для неї вихід на роботу після відпочинку – це стрес. Поганий настрій, нічого не хочеться робити. Треба час, щоб увійти в ритм, а ще – правильно себе налаштувати.

Дівчина додала, ще один мінус – за час відпустки роботи накопичується багато, тому працювати стає в рази важче.

Експерти мають цілий список порад, що робити аби уникнути поствідпусткового синдрому. Наприклад, не затримуйтеся на роботі допізна. Принаймні в перші дні оточіть себе приємними дрібничками та подарунками. Про це зазначила психологиня Оксана Бількевич. Також вона рекомендує не завантажувати себе роботою в перші дні після виходу з відпустки. Робочий графік зробити таким, щоб був час на обід і каву з колегами. А усі завдання виконувати поступово і неспішно.

Найдієвіша порада – подумайте, як відпочиватимете наступного разу. І намагайтесь брати відпустку раз у сезон. Так легше пережити постійні навантаження. Такий відпочинок може тривати усього кілька днів, утім це має бути час для розслаблення і «перезавантаження».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,