20.04.2024

Як мікрогранти від держави допомагають розвивати бізнес підприємцям на Тернопільщині

Ваша реклама

Важчі часи зараз для підприємців. Та пропри все люди знаходять можливості щоб відкрити власну справу чи розвивати вже існуючу. У цьому допомагають, зокрема, мікрогранти від держави. Торік люди могли отримати до 250 тисяч на свій бізнес, з однією умовою. Цією нагодою скористалась у Тернополі Наталя Михайлова – вона із братом релокувала бізнес із Харкова.

Під Новий рік їй надійшли кошти, а нещодавно жінка отримала перше обладнання і матеріали – у цеху вона створює українські вишиті сорочки.

Наприкінці минулого року Наталія виграла мікрогрант від держави на 250 тисяч гривень. Програму запровадили, щоб українці могли започаткувати новий, або розвивати діючий бізнес зі створенням нових робочих місць.

Жінка пояснює: протягом трьох років треба повернути ці гроші податками за найманих працівників. За гроші із мікрогранту Наталя придбала, зокрема, матеріали і швейні машинки. Частину із них вона вже отримала і шукає, де б то поставити.

Якщо у Харкові і зараз у Тернополі Наталія виробляла переважно вишивані сорочки, а також шила народні костюми для колективів, з новою технікою планує значно розширити асортимент виробництва вишитого одягу.

Окрім Наталі мікрогрант для розвитку своєї справи отримали 143 людини на Тернопільщині. Їх обрали із півтисячі заявок. Серед тих, хто подавав заявку на отримання мікрогранту, чимало внутрішньо переміщених осіб, розповів заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Михайло Жмурко. Але і цього року охочі матимуть можливість отримати кошти на розвиток власної справи. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,