18.05.2024

Як дізнатись, які ліки від COVID-19 є у лікарнях вашого району

Креатор буд

Перевірити закупівлі усіх лікарень тепер може кожен. В Україні діє онлайн карта коронавірусних закупівель. Її створила громадська організація “Антикорупційний штаб”. Завдяки сайту можна перевірити наявність усіх необхідних медичних засобів у будь-якому медзакладі України.

Щодо Тернопільщини, то за внесеними даними, наша область закупила ліків і препаратів на суму понад 54 мільйони гривень. Загалом на карті є дані про те, що і за скільки закуповувала конкретна лікарня, тут можна перевірити наявність тих чи інших медикаментів чи медичних засобів. Крім того, пацієнти можуть залишити скаргу щодо недостовірності інформації. Дані Карти оновлюються в онлайн-режимі та охоплюють усю Україну. Організатори закликають пам’ятати, що лікування від COVID-19 має бути безкоштовним.

Виконавчий директор ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик розповідає, мета карти доволі – зробити процес закупівель рукавичок, медичних масок, апаратів ШВЛ, лікарських засобів для боротьби з пандемією максимально прозорим.

Карта доступна за посиланням: https://covid.shtab.net/



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,