28.03.2024

Як депутати Тернопільської міської ради на позачерговій сесії не погодилися із Кабміном

Ваша реклама

Тернопіль, Луцьк і Кіцманський район, Чернівецької області. Саме ці населені пункти на епідеміологічній карті України зараз позначені червоним кольором. А це означає, що сотні тисяч людей знову будуть змушені жити в умовах посиленого карантину. Тобто, у цих населених пунктах зупинять роботу громадського транспорту, закриють ресторани, готелі, садочки і багато інших установ. У Тернополі  ж місцева влада і жителі категорично проти такого рішення Уряду.

Міський голова Тернополя зауважив, що мешканці міста, як і депутати міської ради, не погоджуються із рішенням Кабміну. Сергій Надал переконаний, що ситуація не настільки критична. Наголосив, люди мають ходити на роботу, діти в садочки, а транспорт – працювати. Крім того, міська рада рекомендувала поліції не застосовувати жодних санкцій до транспорту, закладів харчування, торгівлі чи інших закладів.

Сьогодні депутати Тернопільської міської ради зібралися на позачергову сесію, аби звернутися до Кабміну. В ньому вимагають перевести Тернопіль з червоної до помаранчевої зони захворюваності.

У міському відділі охорони здоров’я аргументують це тим, що згідно з  показниками Тернопіль аж ніяк не потрапляє до червоної зони. За словами начальника відділу,  кількість тестувань на 100 тисяч населення у нашому місті 83,6, а норма 24 на 100 тисяч. Тобто, цей показник перевищує рекомендований. Василь Даньчак додав, що за добу проводиться 184 ПЛР-тести. А від початку карантину проведено понад 6000 ПЛР-обстетежень.

Медики кажуть, в лікарнях Тернополя наразі на лікуванні 51 людина з підтвердженим діагнозом COVID-19. На амбулаторному ж лікуванні понад 500 пацієнтів. Окрім того, зазначають, що в Тернополі один із найнижчих показників смертності від коронавірусу – 0,3%. В Україні ж ця цифра становить 2,3%. Саме тому на сесії  міськради депутати одноголосно  підтримали звернення до Уряду,  в якому вимагають віднести Тернопіль до помаранчевої зони.

Окрім того, на сесії написали звернення, з вимогою відставки чинного Уряду. Як пояснили, головна причина – не виконання обов’язків.

Також міський голова Тернополя запевнив, усі підприємці можуть й далі продовжувати свою роботу. Він наголосив, що вже є домовленості з громадською організацією підприємців. Додав, що на кожен складений протокол поліції планують забезпечити юридичний супровід, задля оскарження в судах. Сергій Надал зауважив, що на 1-му поверсі у міській раді діятиме спеціальний пункт для консультацій з цього приводу.

Отож,  Тернопіль продовжує  жити у звичному режимі. А обмеження “червоної зони” наразі вплинули лише на залізничне сполучення. Саме тому депутати міськради звернулися до міністра інфраструктури України Владислава Криклія, аби потяги знову змогли зупинятися на станції “Тернопіль”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,