19.04.2024

Як депутати міськради змінили бюджет і на чому доведеться економити

Ваша реклама

У масках та з дотриманням соціальної дистанції. У Тернополі відбулося засідання 51-шої сесії міської ради. У переліку рішень, які були прийняті – внесення змін до бюджету на 2020 рік.

За словами міського голови таке рішення зумовлене фактом невиконання дохідної частини бюджету. Проте, на важливі складові життя міста кошти все ж виділятимуть. Сергій Надал зауважив, що місто недоотримує приблизно 107 мільйонів гривень. Додав, що зберегли фінансування, яке передбачене для забезпечення потреб медичних закладів, для надання необхідної медичної допомоги в боротьбі з COVID-19, завершення ремонтних робіт і закупівлі необхідного обладнання, а також заробітної плати.

Також місту доведеться відмовитися від деяких великих проєктів. Це стосується придбання та будівництва нових об’єктів у Тернополі. Крім того, депутати затвердили положення про Реєстр громади. Міський голова зазначив, що основне завдання цього реєстру – зменшити кількість довідок, які сьогодні можуть бути необхідні мешканцям громади та максимально перевести послуги в режим онлайн.

Особливу увагу приділили затвердженню Положення «Про шкільний громадський бюджет». Це пілотний проєкт, який дозволить учням самотужки вирішувати, як би вони хотіли покращити навчальний процес та  на що варто звернути увагу у позашкільний час.

Начальниця відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ ТМР Мар’яна Зварич розповіла, що передбачається, що на кожну школу буде виділена певна сума, і в рамках цієї суми, школярі будуть подавати свої проекти на окрему платформу, де учні будуть голосувати, щоб визначити, який з цих проектів переможе та буде профінансований.

Також на сесії ТМР прийняли рішення про виділення земельної ділянки під будівництво дитячого садочка на мікрорайоні Північний та продаж земельних ділянок через аукціон. Крім того, депутати підтримали зміни до Положення «Про управління Муніципальної інспекції». Тепер пасажирів та водіїв у громадському транспорті ретельніше і частіше  перевірятимуть.

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,