02.05.2024

Виставку “Філателія війни” відкрили у тернопільському музеї

Ваша реклама

Сучасна історія — у марках. Виставку “Філателія війни” відкрили у Тернопільському музеї національно-визвольної боротьби. На ній представлені експонати, які стали символом незламності українців. Є і марки, які випустили інші країни у підтримку нашої Батьківщини.

Марка – своєрідний п’ятий символ держави і попри маленький розмір несе у собі частинку історії. Виставку із марок на воєнну тематику, які були створені за останній рік, представили у Тернопільському музеї національно-визвольної боротьби.

Колекціонер, філателіст, заступник голови спілки тернопільських філателістів Василь Дідух відзначає, що чи не всі марки випускали після проведення конкурсу. Його оголошувала Укрпошта. Конкурс вигравали певні ескізи.

На виставці представлені всі десять випусків. Всі оригінальні. А особливо резонансною стала марка “Руский воєнний корабель…”.

Окрім марок українського виробництва, виставлений стенд із філателістичним випуском з інших країн, присвячений війні в Україні. Представлені експонати, в своїй більшості, належать тернопільському колекціонеру – Василю Дідуху, і мають для нього неабияке значення.

“Чим для мене особливі такі випуски які були під час війни. Коли почалася війна, держава в особі Укрпошти мінімізувала випуски конвертів чи марок. Дуже багато проєктів було відхилено, і ті роботи, які попадали на конверт…  Максимально йшла інформація і підтримка тої події, цієї значимості”, — вважає філателіст і краєзнавець Микола Тимошик.

При відвідинах музею, можна оглянути не лише марки та конверти, а й інші схожі за змістом експонати, каже завідувач відділу музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини Ігор Войцехівський. Тут діє іще банерна виставка “Україна. Війна в Європі”. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , ,