28.03.2024

Висловили недовіру: жителі Малих Бірок і Новосілки хочуть нового старосту

Креатор буд

У Гримайлівській ОТГ відбулися збори мешканців та мирний протест. Жителі сіл Малі Бірки та Новосілка хочуть нового сільського старосту, адже діюча, кажуть, зовсім не виконує своїх обов’язків. А у селах – є над чим працювати. Тому мешканці хочуть, аби до влади прийшли молоді, ті, хто розвиватиме село та створюватиме нові робочі місця.

Староста села, Надія Фостик, каже, її без причини хочуть звільнити. Запевняє, за 4 каденції, які була при владі, робила все можливе для свого округу.

Головна мета зборів мешканців – під час таємного голосування висловити недовіру діючій старості. Зі 120 присутніх, 87 людей вказали, що не довіряють старості, шестеро висловили довіру. Та це голосування не є законним, переконує голова ОТГ Микола Сідляр. Процедура зняття із посади є іншою, адже якщо староста призначений, він повинен пропрацювати рік, прозвітувати. Тільки тоді можна буде заслухати думки обох сторін.

Загалом, на цих зборах ситуація не вирішилась.

Додамо, що Надію Фостик обрали на посаду старости округу в листопаді 2020 року. За неї проголосували депутати під час сесії Гримайлівської селищної ради.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,