26.04.2024

Виховуватимуть чемпіонів: у Тернополі запрацювала футбольна академія

Креатор буд

У Тернополі запрацював новий спортивний заклад – футбольна академія. Заняття юні футболісти вже почали, але з дотриманням усіх карантинних норм. Так, до прикладу, в одній групі займається не більше 10 спортсменів.

Директор ДЮСШ “Футбольна академія «Тернопіль»” Святослав Гарин каже, фахова футбольна школа сприятиме розвитку цього виду спорту у Тернополі. Щоб розвивати дитячий футбол варто будувати нові спеціальні структури та покращувати тренувальний процес.

Запрацювати футбольна академія мала ще в лютому, але через епідемію відкриття перенесли на червень. Зараз заняття проводять лише в тих групах, які незабаром представлятимуть наше місто на чемпіонаті України з футболу. Інші діти й досі на карантині.

Начальник управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради Микола Круть зауважив, що усі заняття у спортивних групах є безкоштовними. Всіх дітей, які були у відділені футболу ДЮСШ з футболу та інших ігрових видів спорту вже перевели в футбольну академію “Тернопіль”.

Нові підходи до тренування спортсменів, сучасні футбольні поля та посилена підготовка – у федерації футболу Тернополя кажуть, хочуть зробити все для того, аби якнайшвидше наші спортсмени вийшли на новий рівень гри.

Голова Тернопільської міської федерації футболу Михайло Ібрагімов зазначив – це необхідно, адже якість тренувань впливатиме і на результат.

А поки місцеві юні футболісти активно готуються до нових турнірів. І, можливо, вже зовсім скоро в Тернополі виросте нове покоління чемпіонів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,