26.04.2024

Вихідні без магазинів: на Тернопільщині 14-15 листопада для підприємців діятиме жорсткий карантин

Креатор буд

“Карантин вихідного дня” на Тернопільщині діятиме. Цього тижня в області упродовж двох днів не працюватимуть заклади громадського харчування, кінотеатри, торгівельні центри, культурні заклади та спортзали. У звичному режимі зможуть працювати лише аптеки, супермаркети і АЗС.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зазначає, що такі обмеження дадуть можливість на певний час призупинити поширення коронавірусу. Тож, вже на ці вихідні, згідно з Постановою уряду, необхідно забезпечити її виконання, щоб максимум людей повинні залишились вдома.

Контролювати виконання обмежень на вихідних будуть представники поліції та Держпродспоживслужби. Як зазначив начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол, зараз правоохоронці формують список об’єктів, на роботу яких повпливає рішення уряду. Спочатку поліціянти будуть проводити профілактичні бесіди із населенням, якщо ж на них не реагуватимуть – складатимуть відповідні протоколи.

Щодо медзакладів області, для лікування хворих на COVID-19 уже збільшили кількість ліжкомісць. Начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко каже, що додатково за тиждень розгорнуто 138 ліжок. Також розгорнуто госпіталь на базі 3-ї міської лікарні. Кількість захворілих і тих, хто поступає на стаціонарне лікування зростає в день на 3-4 людини.

Також начальниця управління охорони здоров’я області зазначила, що “карантин вихідного дня” зараз необхідний. Адже, завдяки цьому кількість хворих, які поступають у лікарні, повинна зменшитись і вдасться уникнути масштабного поширення вірусу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,