23.04.2024

Вибори у США. Що відомо на ранок п’ятниці

Креатор буд

Станом на ранок п’ятниці, 6 листопада, ситуація із результатами президентських виборів у США залишається невизначеною – кілька штатів продовжують підрахунок голосів, повідомляє ВВС Україна.

При цьому шанси Джо Байдена на перемогу все ще є дещо більшими – він лідирує в кількох важливих штатах. Але про програш Трампа говорити зарано.

За попередніми даними, Джо Байден наразі має 253 голоси вибірників, тоді як Дональд Трамп – 214 голосів. Для перемоги одному з кандидатів необхідно набрати принаймні 270.

Доля виборів вирішується у Пенсильванії, Джорджії, Аризоні та Неваді, де триває підрахунок голосів.

У Пенсильванії, де підраховано 95% голосів, Байден наздоганяє Трампа – при цьому за кілька годин розрив скоротився із 65 до 25 тисяч голосів.

У Джорджії відрив Трампа ще менший – 1 800 голосів. Там підраховано майже 99% бюлетенів.

Водночас в Арізоні Трамп трохи скоротив відставання від Байдена, але демократ поки впевнено лідирує. У Неваді його перевага більш скромна, а в Північній Кароліні на першому місці Трамп.

Фактично, Байдену для перемоги на виборах достатньо виграти Пенсильванію і Аризону (яка, на думку низки американських ЗМІ, вже в нього в кишені).

Перерваний виступ Трампа

Напередодні чинний президент США знову вийшов на публіку і заявив, що переміг на виборах – якщо рахувати “законні” голоси.

Трамп також знову звинуватив опонентів у спробі вкрасти в нього перемогу і сказав, що демократи нібито не пускають його спостерігачів контролювати підрахунок голосів у Пенсильванії.

Втім, жодних доказів цих слів він так і не навів.

Низка американських телеканалів спершу супроводжували трансляцію виступу Трампа попередженням, що підрахунок голосів триває і результати виборів невідомі, а згодом взагалі перервали ефір – через “неправдиві” заяви президента.

Телеканал MSNBC зробив це одразу після того, як Трамп сказав, що переміг на виборах.

Ведучий пояснив: “Ми знову в незвичній ситуації – не лише перериваючи виступ президента США, але й виправляючи слова президента США”.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,