20.04.2024

Вперше за час карантину тернопільські волонтери вирушили на передову

Ваша реклама

Сьогодні тернопільські волонтери відвезуть бійцям на Схід допомогу. Серед смаколиків – закрутки, варення, кава, печиво, цукерки. А головне – дитячі малюнки.

Волонтери кажуть, що люди продовжують допомагати військовим, а це свідчить про те, що тернополяни не залишаються байдужими.

Наказний отаман Тернопільського крайового коша українського козацтва Володимир Мосейко зазначає – є три речі, які бійці стараються тримати у бліндажах: ікони, фотографії рідних та дитячі малюнки. Саме вони підтримують бойовий дух хлопців. А щодо продуктів, які привозять військовим, то на передовій до цього особливе ставлення. Хлопці кажуть, що це неабияк підтримує та справді пахне домом.

Волонтери зазначають, від початку війни понад 100 разів передавали допомогу. За цей рік – це уже вдев’яте. Зізнаються, радіють, що карантин послабили і тепер можуть самотужки завезти та вручити необхідне бійцям. Кажуть їдуть на три дні, за цей час відвідають декілька позицій військових. По дорозі будуть довантажувати допомогу, яку зібрали й у інших містах.

Голова благодійного фонду Андрій Савчук розповідає, що бували випадки, коли допомогу передавали поштою, бо  іншої можливості не було. А зараз – самі поїдуть в зону бойових дій. Через те, що на Сході ситуація загострилась, то, додає, хлопцям така підтримка зайвою аж ніяк не буде. Окрім продуктів, зауважує, везуть і  засоби гігієни та медикаменти.

Голова Тернопільської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий каже, що лише тиждень тому, вони оголосили про збір допомоги бійцям на Схід. І ось уже чимало необхідного вантажать у машину, яка вирушить в зону бойових дій. Додає, коли приїжджаю волонтери, то військові це сприймають, ніби побували вдома.

Волонтери вдячні за допомогу усім небайдужим. А, зокрема, «Європейській солідарності», які надали чимало необхідного.

Усе зібране освятив священник, помолився за здоров’я бійців та їхні родини. Волонтери ж наголошують, підтримують військових від початку війни і будуть це робити і надалі. Адже лише спільними зусиллями нам вдасться побороти ворога та повернути Україні цілісність.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,