29.03.2024

Вперше в Україні проводять акцію “Я і Конституція”: тернополянки уже встигли долучитись

Ваша реклама

“Я і Конституція”. Таку акцію вперше до державного свята  організували представниці всеукраїнської громадської організації “Асоціація жінок України «Дія»”. Мета ініціативи – нагадати кожному громадянину нашої держави про його права та обов’язки.

Долучились до акції “Я і Коституція” понад 30 ініціативних тернополянок. Серед них представниці різних професій: журналістки, підприємиці, лікарі, освітянки та військові. Цитували закон працівниці поліції. Кажуть, такі заходи необхідно проводити якомога частіше. Це допомагає взаємодіяти з громадянами і вкотре нагадує, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

Підтримала акцію і шеф-редакторка відділу Продакшн телаканалу Тернопіль1 – Світлана Наконечна. Вона  впевнена – після впровадження ініціативи хоча б частина глядачів 28-го червня відкриють Конституцію і прочитають принаймні декілька найважливіших статей.

Проводять акцію з 25 по 28 червня у всіх містах України, де є осередок “Асоціації жінок України «Дія»”. Щодо місця, де відбулась ініціатива – біль обласної державної дміністрації, то Ольга Шахін каже, обрали саме його, адже воно має особливий зв’язок держави і людей. Адже Гарнат Конституції України – президент, а його представники на місцях – голови облдержадміністрацій.

До слова, акцію, присвячену Дню Конституції України, організатори планують проводити щорічно.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,