26.04.2024

Вона була неймовірною жінкою: колеги та учні про вбиту вчительку тернопільської школи №11

Ваша реклама

Інтелігентна жінка, яка усіх заряджала позитивом та тонко відчувала мистецтво. Такою у пам’яті колег залишиться Макаренко Анжела Володимирівна – вчителька зарубіжної літератури та заступниця директора школи №11.

Днями жінки не стало. Зі слів поліцейських – її жорстоко вбили. Зараз у школі триває підготовка до прощання із колегою. Кажуть, досі не можуть повірити у те, що сталось. Додають – це велика втрата для педагогічного колективу.

Директор Тернопільської загальноосвітньої ШКОЛИ I-III ступенів №11 Павло Літинський каже, що Анжела Володимирівна була прекрасною, світлою та творчою людиною, яка мала багато ідей. І хотіла ще працювати, і працювати.

Вчителька зарубіжної літератури, англійської та польської мов Ольга Олієвська зазначає, що з нею було цікаво спілкуватись і проводити вільний час. Каже, що смерть Анжели Володимирівни – велика трагедія для всього колективу.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи Лариса Григор’єва зауважує, що їй дуже важко говорити про Анджелу Володимирівну у минулому часі – була, мріяла, планувала. Важко заходити до кабінету директора і бачити порожній стілець.

Про те, що Анджела Володимирівна мала хороший смак кажуть усі. Запевняють, у свої 53 вона завжди виглядала відмінно. Кажуть, що вона саме та, яку проводжали поглядами. А ще – від неї линула неймовірна енергія.

Вчителька історії та правознавства Інна Чернецька ділиться, востаннє при зустрічі її колега мала чудовий настрій. Того ж дня сталась трагедія. Щодо її вчителювання, то Анжела Володимирівна була суворим та вимогливим педагогом і дуже любила дітей.

А діти любили її. Заходимо в клас до десятикласників. Саме в них Анджела Макаренко викладала. Як кажуть учні, прививала любов до літератури та закордонної культури. Школярі також згадують про вчительку з теплом. Кажуть, вона завжди була веселою, заряджала оточуючих своєю енергією. Вона була дуже яскравою жінкою, а матеріал пояснювала багато і цікаво. Її уроки супроводжувались різними відео та проєктами. Учні кажуть, що було помітно, що вона готувалась, аби їх зацікавити. Додають, за нею щиро сумуватимуть.

На роботу не прийшла, на дзвінки не відповідала. Першою бити на сполох почала Анна Бригідир – заступниця директора школи з навчально-виховної роботи. Саме вона поїхала додому до потерпілої, і разом зі сусідкою вони виявили мертве тіло вчительки.

У вбивстві вчительки поліція підозрює 43-річного тернополянина, якого знайшли повішеним вранці, 23 вересня.

Колеги кажуть, жінка ніколи не ділилась особистим. Жила вона одна. Чоловіка та дітей не було, батьки померли. Попрощаються із Анджелою Макаренко завтра о 12 годині. Сьогодні ж о 20:00 відбудеться панахида у Домі печалі, на вулиці Микулинецькій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,