02.05.2024

Волонтери Червоного Хреста передали необхідне у кризову кімнату для жертв домашнього насилля

Ваша реклама

Жертвам домашнього насилля допомагають у Тернополі. Мова про кризову кімнату швидкого реагування. Ось уже рік у Тернополі діє такий притулок для жертв домашнього насилля. Сюди можуть звернутися мами із дітками, заховатися від своїх домашніх кривдників.

За словами директорки КЗ “Тернопільський міський центр соціальних служб” Тетяни Горбоніс, перебувати тут вони мають змогу від 10 до 20 днів. За рік роботи ця кімната прихистила 14 людей. Тут тепло, є де переночувати та приготувати їсти. Єдине, бракує деяких базових речей про які питають жінки. Так, виникла потреба в обігрівачах, телевізорі. Не вистачало також постільної білизни, рушників, посуду, праски, пиловсмоктувача.

Ці та інші речі для потреб матусь, які перебувають у кризовій кімнаті, надали волонтери тернопільського товариства Червоного хреста. Необхідне надали безкоштовно, в рамках проєкту “Ми хочемо Ваш світ зробити кращим”. Загальна вартість цього проекту майже 50 тисяч гривень, відзначила голова Тернопільської міської організації товариства Червоного хреста Тетяна Лех.

До речі, щоб отримати допомогу та скористатися послугами кризової кімнати, постраждалим від насилля слід звернутися до поліції або соціальних служб. Адреса прихистку не розголошується в цілях безпеки людей, які там проживають чи проживатимуть.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,