05.05.2024

Володимир Труш розповів на Т1 про проблеми і перспективи Тернопільщини

Ваша реклама

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш на посаді два місяці. Ексклюзивно для Т1 новини чиновник розповів про початок своєї роботи у Тернополі, над чим працює зараз, які кадрові призначення вже здійснені, а які обдумує, та що ставить в пріоритет.

Володимир Труш зауважив, початок роботи на посаді голови облдержадміністрації в період епідемії – це не просто. Карантин, у зв’язку з коронавірусом, вніс свої корективи у, практично, всі галузі.

Щодо, власне, епідситуації, то, на щастя, в нашій області вона далеко не найгірша. Голова облдержадміністрації зізнається, спочатку були проблеми із забезпеченням медиків та лікарні усім необхідним. Але наразі ситуація вже стабільна, медики та пацієнти забезпечені усім необхідним, запевнив Володимир Труш. Також наголосив на тому, що Тернопільщина в числі тих 14-ти областей, що вже виплатили обіцяні доплати медикам, які працюють із хворими на коронавірус. Наразі, уточнив голова ТОДА, люди отримали гроші за березень. За квітень кошти виплатить вже Національна служба здоров’я.

Щодо кадрових призначень, то в Заліщиках, Ланівцях Бережанах і в Монастириськах вже є нові голови районних адміністрацій. Володимир Труш запевняє, всі чиновники на місцях мають бути компетентними фахівцями. Ті, хто вже працює – пройшли всі необхідні перевірки та співбесіди.

Якщо ж говорити про територіальний поділ області, то в рамках реформи децентралізації йдеться про 53 або 54 ОТГ та 3-4 райони. Володимир Труш зауважує, зараз є громади які самодостатні, а є такі, які готові до продовження об’єднання з іншими населеними пунктами. Головне, каже, посадовець, щоб цей процес завершився правильно і продуктивно. А для цього залучили чимало спеціалістів на різних рівнях.

Увагу в Тернопільскій області приділять і дорогам. Адже в програмі «Великого бідвництва» передбачене не лише масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, лікарень та стадіонів, а й доріг. У деяких напрямках на Тернопільщині роботи тривають, чимало ще попереду. В загальному на ремонт доріг в області планують витратити близько 5-ти мільярдів гривень.

Серед пріоритетів у своїй роботі голова облдержадміністрації виділив, окрім медичної галузі та здоров’я мешканців області, підняття рівня економічних показників, співпрацю з аграріями, наповнення бюджету і велике будівництво.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,